Κλείστε Online ραντεβού

Θεραπεία κιρσών με ASVAL

ImageHandler-25.jpg

Η μέθοδος ASVAL (Ablation Sélective des Varices sous Anesthésie Locale), είναι μία πρωτοποριακή τεχνική κατά την οποία αφαιρούνται οι παθολογικοί κιρσοί διατηρώντας όμως στο έπακρο το υγιές φλεβικό δίκτυο και αφήνοντας ακέραιη τη σαφηνή φλέβα.

Αποτελεί μία νέα θεραπευτική προσέγγιση της φλεβικής ανεπάρκειας και βασίζεται στον εξής κανόνα: οι επιφανειακές φλέβες έχουν πιο ευαίσθητο τοίχωμα και κάτω από ορισμένες συνθήκες (κληρονομικότητα, εγκυμοσύνη, ορθοστασία..) είναι οι πρώτες που επιβαρύνονται και παθαίνουν ζημιά. Οι διεσταλμένες αυτές φλέβες επιδεινώνουν τη φλεβική κυκλοφορία και η φλεβική ανεπάρκεια προχωράει σταδιακά πιο βαθιά προς τη σαφηνή φλέβα. Η σαφηνής φλέβα επειδή έχει πιο ανθεκτικό τοίχωμα και βρίσκεται σε βάθος, αλλοιώνεται τελευταία.

Η μέθοδος αυτή μπορεί να προταθεί σε δύο περιπτώσεις:

  • όταν υπάρχουν κιρσοί χωρίς όμως να έχουν αλλοιώσει τη σαφηνή φλέβα.
  • όταν υπάρχουν κιρσοί με μικρή ή μετρίου βαθμού αλλοίωση της σαφηνούς φλέβας. Η αφαίρεση των παράπλευρων κιρσών επιτρέπει στη σαφηνή φλέβα να ξαναγίνει υγιής.

Η θεραπεία με τη μέθοδο ASVAL πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Δεν γίνονται τομές αλλά πολύ μικρές τρυπούλες με βελόνα από τις οποίες αφαιρούνται οι κιρσοί. Επίσης δεν μπαίνουν ράμματα αλλά τοποθετούνται μόνο μικρές αυτοκόλλητες ταινίες.

Οι μικροφλεβεκτομές αυτές έχουν εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς εξαλείφουν τους κιρσούς χωρίς να φαίνονται τομές ή σημάδια.

Η μέθοδος ASVAL δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του 1 ώρα μετά το τέλος της επέμβασης. Λόγω του ελάχιστα επεμβατικού χαρακτήρα της, δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος ή ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται καμία αναρρωτική άδεια.

nikosparaskevas-logo-white

Αγγειακή και Ενδαγγειακή Χειρουργική
Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής "ΥΓΕΙΑ"

Αθήνα

ygeia_noso

Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου "ΥΓΕΙΑ"

Παρίσι

Groupe-Hospitalier

Groupe Hospitalier Universitaire Bichat-Claude Bernard