Κλείστε Online ραντεβού

Ευρυαγγείες και προβλήματα τώρα το καλοκαίρι

bigstock-alone-at-the-beach1.jpg

Θέμα αισθητικής αλλά και υγείας

Οι ευρυαγγείες είναι διεσταλμένα φλεβίδια ή τριχοειδή αγγεία του δέρματος, που φαίνονται κάτω από την επιδερμίδα. Η εμφάνισή τους οφείλεται κυρίως σε κληρονομικότητα και ορμονικές μεταβολές. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι επίσης η παρατεταµένη ορθοστασία, η έλειψη φυσικής άσκησης, το υπερβολικό βάρος, η κακή διατροφή και το κάπνισμα.

Μεγάλο ποσοστό γυναικών αναπτύσσει ευρυαγγείες κατά την εγκυµοσύνη. Αυτό είναι αποτέλεσµα της αύξησης του επιπέδου ορµονών, αύξησης του όγκου αίµατος και της πίεσης που ασκείται στις πυελικές φλέβες απο την διογκωμένη µήτρα.΄Ενα µέρος αυτών των ευρυαγγειών µπορεί να εξαφανιστεί µετά από µερικούς µήνες αλλά ένα άλλο µέρος µπορεί να παραµείνει µόνιµα.

Οι πιο πολλοί από τους ασθενείς που έρχονται για εξέταση έχουν σαν κύριο πρόβληµα το αισθητικό µέρος. ΄Αλλοι πάλι, οι οποίοι έχουν ευρυαγγείς σε συνδυασμό με κάποιου βαθμού φλεβική ανεπάρκεια, παρουσιάζουν πόνο, νιώθουν βάρος, κούραση, κάψιµο ή φαγούρα στα κάτω άκρα, κυρίως µετά από ορθοστασία και όταν κάνει ζέστη.

Στην περίπτωση συνύπαρξης πιο σοβαρής φλεβικής ανεπάρκειας συνίσταται πρώτα η θεραπεία των παθολογικών φλεβών (κιρσών) και στη συνέχεια η θεραπεία των ευρυαγγειών. Για την αξιολόγηση του προβλήματος είναι απαραίτητη μία συστηματική κλινική εξέταση και στην συνέχεια μελέτη των φλεβών με ειδικό υπερηχογράφο αγγείων (triplex).

Πηγή: Ιάτωρ

nikosparaskevas-logo-white

Αγγειακή και Ενδαγγειακή Χειρουργική
Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής "ΥΓΕΙΑ"

Αθήνα

ygeia_noso

Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου "ΥΓΕΙΑ"

Παρίσι

Groupe-Hospitalier

Groupe Hospitalier Universitaire Bichat-Claude Bernard