Κλείστε Online ραντεβού

Ψηλοτάκουνα παπούτσια και φλεβική ανεπάρκεια

takounia-kirsoi-kalson-diavathmismenis-sybiesis-1200x801.jpg

Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αποτελούν όχι μόνο διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας αλλά και μέσο δημιουργίας της αψεγάδιαστης εικόνας που θέλει να προβάλλει η σύγχρονη γυναίκα στην καθημερινότητα της. Πόσο αθώα είναι όμως τα αγαπημένα παπούτσια των γυναικών σε σχέση με τη φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων και τη δημιουργία ευρυαγγειών;

H κακή στάση που αποκτά το πόδι φορώντας ψηλά τακούνια κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρεμποδίζει τη σωστή αιματική ροή, με αποτέλεσμα το αίμα να λιμνάζει στα άκρα, δημιουργώντας αίσθημα βάρους και οίδημα στα πόδια. Όταν μια τέτοια κατάσταση γίνεται χρόνια και υφίσταται σε καθημερινή βάση, είναι πολύ πιθανό, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες,να οδηγήσει στην εμφάνιση ευρυαγγειών ή ακόμα και διατεταμένων μεγαλύτερων φλεβών (κιρσών).

Ποιοι είναι οι παράγοντες εκτός των ψηλοτάκουνων παπουτσιών που συμβάλλουν στην εμφάνιση φλεβικής ανεπάρκειας στις γυναίκες;

  • Κληρονομικό ιστορικό
  • Φύλο
  • Εγκυμοσύνη
  • Παρατεταμένη ορθοστασία
  • Παχυσαρκία

Φυσικά το να πετάξει μια γυναίκα τα ψηλοτάκουνα της παπούτσια, δεν αποτελεί πανάκεια. Αποφύγετε να φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια καθημερινά και βάλτε μικρότερο τακούνι (3-5 εκατοστά) μερικές φορές την εβδομάδα. Επίσης, η χρήση καλτσών ή καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης, αποτελεί ένα ιδιαιτέρως βοηθητικό μέσο τόσο στην πρόληψη όσο και στη μη χειροτέρευση ενός ήδη υπάρχοντος προβλήματος.

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους ευρυαγγείες ή κιρσοί στα κάτω άκρα, μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν.

Η χρήση ενδοαυλικού laser καταπολεμά αποτελεσματικά και εντελώς ανώδυνα τους κιρσούς, πραγματοποιείται χωρίς την ανάγκη γενικής αναισθησίας, δεν απαιτεί νοσηλεία και επιτρέπει την επιστροφήστις καθημερινές δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Η καταπολέμηση των ευρυαγγειών γίνεται εύκολα στο ιατρείο είτε με τη χρήση σκληρυντικών ενέσεων είτε με τη χρήση του laser Nd:Yag, προσφέροντας προοδευτικά όλο και «καθαρότερα» πόδια, απαλλαγμένα από ευρυαγγείες.

nikosparaskevas-logo-white

Αγγειακή και Ενδαγγειακή Χειρουργική
Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής "ΥΓΕΙΑ"

Αθήνα

ygeia_noso

Διευθυντής Β' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου "ΥΓΕΙΑ"

Παρίσι

Groupe-Hospitalier

Groupe Hospitalier Universitaire Bichat-Claude Bernard